Ha a marketingjére költött minden 100.000 Ft-ból zsebre tudna vágni 300.000 Ft hasznot, akkor mennyit költene marketingre?

A helyes válasz: Sokat!

Akkor, miért nem utánozzuk a sikeres nagyokat?

Mert sokan rosszul válasszák meg a marketing eszközeiket, és úgy érzik az elköltött pénzt feleslegesen dobták ki az ablakon!

Mert a marketingre költött 1000 Ft nem hozott legalább 300% hasznot!

Ez azért van, mert ami a multiknál működik nagyban, az  a kis és közép vállalkozásoknál NEM!

 

Mi az ami feltétlen csinálni kell?

2015 küszöbén mindenképpen szüksége van vállalkozásának egy értékesíti weboldalra. Ez olyan, mint az autójának a kerék! Valamin gurulni kell! És válságos időkben jó ha van min gurulni! Gondoljon bele mennyit költ nyomtatott sajtóra?!

A helyi hirdetési újságokban 25-30.000 Ft egy db megjelenés, aztán van 6 cm2-re amivel gazdálkodhat!

Az interneten viszont betudja mutatni a cégét, termékét, szolgáltatását!

A nyomtatott sajtóban azt kellene hirdetnie, hogy van weboldala!

Hírlevél: lásd Internet Marketing rész

Névjegykártyára is szüksége van! Sokszor találkozok üzletvezetőkkel, cégvezetőkkel, akiknek nincs névjegykártyájuk! Pedig adjanak mindenkinek belőle! A névjegykártyára írják rá, hogy mivel foglalkoznak! Ne azt hogy ügyvezető!

Az enyémen az áll: Olyan weboldalakat készítek, amivel Ön pénzt keres!

Ha azt írtam volna rá ügyvezető, nem biztos, hogy emlékeznek majd rám, hogy marketingben és weboldalkészítésben tudok segíteni!

Katalógus, Szórólap! Nem csak pizzázóknak! Ha valaki vesz az üzletében valamit, akkor nyomjon a kezébe legalább egy szórólapot, had mutogassa meg otthon, miből választotta ki a megvásárolt terméket!

Hátha megtetszik a családban is valami. És jó, ha megvan az üzlete címe, telefonszáma az ügyfelének!

Reklámajándék: Céges papírtáska, amit szívesen hazavisz az ember, és ha jól néz ki, nem biztos, hogy rögtön kidobja. Ha kétszer 3-szor megsétáltatják a városban, akkor megérte a 80-100 Ft-ot!

Amit szívesen mutogatnak még: toll, kulcstartó, öngyújtó, telefon nyakba akasztó, pendrive...

Szerezze meg ügyfelei címét és küldhet nekik névnapkor, szülinapkor, szezon kezdéskor, karácsonykor képeslapot, dm levelet! Ennek költséghatékony módja, ha mindezt e-mailben, tesszük! Kis PR Munka!

De a legfontosabb! Kérdezze meg ügyfelétől: MIBEN SEGÍTHET! vagy MIT SZERETNE? És mikor az ügyfél válaszol füleljen nagyon! És szerezze meg neki, csinálja meg neki amit kér!

Ha már kész a weblapja a következőt kell csinálnia!

Ha nem tudja, hogy az oldalát optimalizálták keresők szerint, akkor SEO optimalizálás!

Regisztrálja be oldalát minél több link gyűjteménybe, webkatalógusba! 

Próbáljon meg minél több weboldallal kialakítani valamilyen marketing együttműködést: linkcsere, banner csere, hírlevél küldés, a lényeg, hogy promózzák egymást! A link cserével az oldala is előrébb sorolódik a googleban.

Váljon szakértővé! Írjon vagy gyűjtsön a profiljához, az oldalához kapcsolódó híreket, információkat!

Ez elég sok melónak tűnik! De mikor ezeket csinálja, arra gondoljon, hogy ez Önnek pénzt termel! Gondoljon bele mennyi bevételt jelent Önnek éves szinten egy vevő? Akkor megéri érte dolgozni?

Természetesen meg!

Ez az a téma ahol biztosra veszem, hogy jól jön a segítség és a szakértelem, ezért hívjon a 06 20 531 0383-on, vagy írjon nekem a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. -re.

Szenzációs Ajánlat!

weboldal készítés, webáruház készítésweboldal készítés, webáruház készítés

Like-ot kérünk!

Viszonteladóink

Horváth László