Mit jelent a tartalomkezelő rendszer (CMS)?

portál szerkeztésA CMS rendszerek korunk legmodernebb és legrugalmasabb információs honlap motorjai, ami igény szerint testre szabhatóak, rendkívül egyszerű a használata, professzionális grafikát lehet ráépíteni, és programozási ismeretek nélkül lehet szöveges tartalmakat, fényképeket, vagy akár videókat feltölteni.

 

Hogyan válasszak CMS rendszert?

Két nagy csoportba sorolhatóak a tartalomkezelő rendszerek. Vannak az egyedi fejlesztésű és nyílt forráskódú rendszerek.

Az egyedi fejlesztésű honlap motorokat azért nem ajánljuk,

  • mert rendkívül drága egy több ezer fájlból álló rendszer felépítése a nulláról, 
  • mert a fejlesztő cég magához köti az ügyfelet, mert nehéz pótolni a rendszer programozóját, 
  • illetve egy kisebb fejlesztő cég nem tud lépést tartani a kor technológiai kihívásával.

Dinamikus honlapjainkhoz a GNU licensz alatt futó nyílt forráskódú többszörös díjnyertes Joomla tartalomkezelő rendszert (CMS) alkalmazzuk. A fejlesztésében világszerte több ezer szakember vesz részt, így folyamatosan elérhetőek a legkorszerűbb frissítések, amelyeket naprakészen kínálunk Ügyfeleinknek…

Miért jobb egy CMS rendszer a hagyományos html vagy flash oldalaknál?

 A hagyományos html vagy flash oldalakat teljes pontossággal meg kell tervezni és laponként legyártani és összefűzni, összelinkelni. Ha egy új menüpontot szeretne nyitni a honlap tulajdonos, akkor minden egyes addig legyártott oldalba bele kellett szúrni az új menüpontot, ami rendkívül idő és költségigényes folyamat. Ugyanez vonatkozik a külalakra. Bármilyen grafikai módosítás a lapok újra szerkesztését igényli.

Ezzel szemben a CMS rendszerek rendkívül dinamikusak és rugalmasak a modul szerkezetüknek köszönhetően.

A modul jelenti az oldal szerkezeti elemeit. Minden modulhoz lehetséges egyedi tartalmat rendelni, amely az adott modul helyén fog megjelenni (pl. a jobb felső szövegdobozban, esetleg a láblécben középen). Ez a moduláris szerkezet teszi lehetővé, hogy minden oldal teljesen egyedi külsőt kaphasson Az oldal bizonyos kiemelt helyein található modulokba figyelemfelkeltő, vásárlásösztönző tartalmakat lehet elhelyezni (pl. akciók, legfrissebb hírek, bannerek).

Továbbá a tartalom és a grafikai megjelenítés teljesen különválik. Ez azt jelenti, hogy a grafikai elemeket egy úgynevezett css külső stíluslapban adjuk meg, ahol minden modulnak külön elkészítjük a saját design-ját. Így bármikor megváltoztatható az oldal külalakja, a tartalom érintése nélkül. pl. ha azt szeretném, hogy a fekete címsorom kék legyen, akkor nem kell minden oldalon átszíneznem, mint a Wordben, hanem a stíluslapban megadom, hogy az összes címsor kék legyen. Így a szöveges részek egyformák, rendezettek, és nem kell külön a formázással időt tölteni.

Gyakorlati jelentősége akkor van, ha az oldalt külalakját egyik napról a másikra meg akarják változtatni. Így akár néhány nap alatt egy teljesen új külsővel öltöztethetjük fel régi oldalunkat.

Milyen modulok rendelhetőek a rendszerhez?

Dinamikus menü: A weboldalak sikerességét az átláthatósága és könnyű kezelhetősége adja.

A szép és látványos dinamikus menüpontokon keresztül jut el az olvasó a keresett információhoz.

Cikkezelő: Minden tartalomkezelő rendszer alapja, hogy az információt könnyen lehessen kategorizálni, visszakeresni és szerkeszteni. A tartalmat, az ún. cikkeket kategóriákba soroljuk. pl.:hotelek és szálláshelyek, éttermek, cukrászdák, pizzériák, pubok stb…

A cikkekbe bele lehet ágyazni videókat, fényképeket, és az olvasók akár értékelhetik csillagozással vagy véleményt írhatnak a témáról.

Automatikus cikkajánló: ez a modul a legújabb cikk képeit és rövid leírását jeleníti meg, olyan kedvcsináló szerűen. A modul időzítve lapozgatja a tartalmat, ami élővé teszi az oldalt

Lapozgató: ez olyan cikkajánló modul, ahol az olvasók maguk böngészgetik a tartalmat és lapozgatnak a rövidleírások között.

Regisztráció és belépő modul: A portálok fontos része, hogy megtudjuk kik az olvasóink, látogatóink.  egy gyors regisztrációval elkérhetjük az emberek email címét, így később lehetőségünk van őket hírlevélben megkeresni.

Hírlevél modul: a legfontosabb online marketing eszköz. Regisztrált felhasználóinkat folyamatosan tájékoztathatjuk a különféle programokról, eseményekről. Rendkívül gyorsan el lehet érni vele nagy tömeget és a legolcsóbb „hirdetési” eszköz.

Eseménynaptár: a város programjait rendszerezhetjük vele. Lehetőség van akár bejelentkezni is egy eseményre!

Vendégkönyv: A vendégkönyvben hagyhatnak üzenetet olvasóink, a bejegyzések megjelenítése előre beállítható, lehet moderált vagy automatikus is. Utólagosan minden bejegyzést az adminisztrátori felületről szerkeszteni lehet.

Kereső modul: Címszavas kereséssel könnyen megtalálhatók a tartalmak, események.

Szavazó doboz: A jó weblaptulajdonos kikéri olvasói véleményét adott témáról, amihez a megfelelő eszköz a szavazó doboz.

Banner modul: Az oldalon reklámok helyezhetőek el benne.

Web 3-es modulok használata : A különféle képanyagok megjelenítésére a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzuk, amelyek révén látványossá és dinamikussá tehetjük az oldal megjelenését (képnagyító, képpörgető stb.).

Mire fontos még figyelni?

Keresőbarát URL

A kulcsszavas keresők (pl. Google) szempontjából szintén fontos tényező az egyes oldalak URL-je. A hosszú, értelmetlen jeleket tartalmazó URL helyett beszédes címsort használunk

(pl. www.komarom.hu/latnivalok/erod.html).

Adminisztrátori felület

A dinamikus oldalak szerkesztését a kifejezetten felhasználóbarát módon kialakított adminisztrátori felületen keresztül lehet végezni. A honlap beüzemelése utáni karbantartási, frissítési munkálatokat ezen keresztül oldhatja meg maga a tulajdonos, esetleg egy honlap szerkesztő munkatárs, de természetesen - külön megállapodás keretei között - szívesen segítünk ebben is.

Látogatottság mérés 

A honlap látogatottságáról, a látogatók számát nyomon követjük, igény esetén kimutatást készítünk a honlap tulajdonosának az oldal forgalmáról. 

W3C szabvány szerinti programozás

A WORD WIDE WEB célkitűzése nem kevesebb volt, mint a nemzetközi programozói szabvány megalkotása.  A W3C szabványnak megfelelő „akadálymentes” honlapok a világ bármely pontján megnyithatóak, böngészhetőek, böngészőtől sőt hardwaretől függetlenül. Ez azt jelenti, hogy PC-vel, mobiltelefonnal, Iphone-val, tablettel és bármilyen böngészésre alkalmas készülékkel meg tudjuk nyitni, olvasni.

2014-ben a mobiltelefonos és Iphonos böngészés megkönnyítésére a weboldalainkat felruháztuk egy olyan alkalmazással, ami megkönnyíti az oldalak letöltését, és gyorsítja a böngészést, így mobil internetről, wifiről is gyorsan elérhetőek és megnyithatóak az oldalak.

Indítsa el online hírportálját velünk!

Kérjen INGYENES árajánlatot és konzultációs lehetőséget a 06 20 531 0383-on, vagy írjon Nekünk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!

Szenzációs Ajánlat!

weboldal készítés, webáruház készítésweboldal készítés, webáruház készítés

Viszonteladóink

Horváth László